Насловна / Архитектура / BIG го претстави новиот проект за образовен комплекс на Северното Море

BIG го претстави новиот проект за образовен комплекс на Северното Море

BIG штотуку објави детали за новиот проект наречен “Masterplan Esbjerg Strand” во Данска, за кој велат дека ќе биде домаќин на „целосно нова образовна платформа која ќе го преиспита традиционалниот образовен систем и кампусот во земјата“.

3

1

2

Иницијативата ќе вклучува создавање на повеќенаменска зелена структура од 90.500 квадратни метри (974.000 квадратни стапки) поставена по должината на крајбрежјето на Јитланд и поставена на подигната платформа 7 метри (23 стапки) над земјата за да се препаши против ефектите од порастот на нивото на морето.

Фирмата споделува: „Како дел од амбициозниот план за визија Есбјерг на визијата за иднината 2025 година, градот ќе го зголеми своето население и ќе стане атрактивен  студентски град; имаат квалификувана работна сила за сите; да стане монопол за одржлив енергија; дигитален центар на Северна Европа; да стане силна туристичка дестинација нсо оптимални услови за претприемачите“.

6

BIG неодамна го заврши својот близок проект на караулата Марск и ќе се обиде дополнително да ги подобри туристичките понуди на областа преку развојот на кампусот.

Со вкупна површина од нешто помалку од 14.000 квадратни метри (или околу 150.700 квадратни стапки), проектот е малку помал од половина од планираниот пловечки град OCEANIX , што овозможува внатрешен двор што ќе служи како парк за идните работници, воспитувачи и жители.

BIG очекува проектот да исполни 11 од 17-те цели за одржлив развој на ОН и ќе биде развиен со чувствителност на бучавата создадена од соседното бродоградилиште. Досега, компанијата откри дизајни за нов истражувачки центар на Европската комисија, технолошки центар за храна во Шпанија, салата на филхармонијата Влтава во Прага и центар за церебрална неврологија во Архус, вториот по големина град во земјата.

7

4

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top