Насловна / Арт и дизајн / И ова е Скопје…„Недела на излозите“

И ова е Скопје…„Недела на излозите“

Дваесет и пет студенти од Технолошко-металуршки и Архитектонски факултет во Скопје разубавија шест излози во центарот на градот, како дел од првото издание на фестивалот „Недела на излозите“, што ќе трае до вторник.
Основачи на фестивалот се модниот истражувач Кристина Глигоровска, архитектката Искра Јанковска-Михајловска и модната креаторка и професорка Лидија Георгиева, а е поддржан од Амбасадата на Швајцарија.
Преуредени се излозите на книжарниците „Култура“ и „Литература.мк“, часовничарот „Хронометар“, Театарот за деца и младинци и на продавницата за чоколада на швајцарскиот бренд „Линт“, како и пасажот до „Литература.мк“.

4H5A9869

4H5A9879

4H5A9884

4H5A9886

4H5A9889

4H5A9890

4H5A9891

4H5A9937

фото: КИРО ПОПОВ

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top