Насловна / Вести / Започна изградба на новата улица „Никола Киров Мајски“ во Битола

Започна изградба на новата улица „Никола Киров Мајски“ во Битола

SONY DSCИзградбата на новата улица „Никола Киров Мајски“ во Брусничка населба во Битола, започна со изградба на атмосферска и фекална канализација како прва фаза, изградба на санитарна и технолошка вода втора фаза и како трета фаза изградба на коловоз.SONY DSC

Вредноста на целиот проект изнесува околу 8.6 милиони денари, од кои 3.4 милиони се за изградба на канализација, приближно два милиони денари за изградба на водоводна мрежа и околу 3.3 милиони за изградба на коловоз.

Испрати коментар

Scroll To Top