Насловна / Вести / Во општина Центар засадени нови дрвја

Во општина Центар засадени нови дрвја

drva centar (2)

Во општина Центар денеска се засадија 100 брези, 200 јасени, 30 чемпреси и 10 туји.

Градоначалникот на општина Центар, Андреј Жерновски, засади зимзелени дрвја,  брези и чемпреси на две локации во Центар.

drva centar (3)

Учениците од седумте центарски основни училишта, заедно со вработените ги оззеленуваа училишните дворови.

Во општина Центар не се сади само пригодно, или за одредени денови. Една од главните заложби е освојување нови, зелени површини и садење на нови дрвја.drva centar

Испрати коментар

Scroll To Top