Насловна / Архитектура / „Viennametry” ја следи еволуцијата на архитектурата на Виена

„Viennametry” ја следи еволуцијата на архитектурата на Виена

Унгарскиот фотограф и графичар Zsolt Hlinka во својата најнова фотосесија, „Viennametry” ги доловува неистражените празнини во историската и современата архитектура на Виена. Откако претходно ги проучил симетричните аголни згради на грандиозната Будимпешта , Hlinka се преселил на север во Австрија за да ја пронајде геометријата и симетријата во урбаниот пејзаж.
„Viennametry” ја следи еволуцијата на архитектурата на градот и го прикажува развитокот на архитектурата на Виена во текот на една ера. “Овие форми се развиваат преку градење на нивните претходници, почитување или дури и кршење на традициите, што значи дека не можат да се одделат едни од други”, објаснува тој.

2

3

8

4

5

6

1

7

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top