Насловна / Вести / Утре Вториот Македонски конгрес за патишта во Хотел Хилтон, Скопје

Утре Вториот Македонски конгрес за патишта во Хотел Хилтон, Скопје

По повод 55 години од основањето на Друштвото за патишта на Македонија, ќе се одржи Вториот Македонски конгрес за патишта 2022 на 3-ти и 4-ти ноември во Хотел Хилтон во Скопје.

Свеченото отварање е утре, 3-ти ноември, со почеток во 9:30 часот, во присуство на официјални лица од државата и земјите од Европска Унија.

На конгресот ќе присуствуваат над 450 учесници од 23 држави од Европа.

пп

Теми на конгресот се:

Планирање и проектирање

Управување, изградба и одржување

Безбедност на сообраќајот на патиштата

Заштита на животната средина и одржлив развој

Инфраструктурни објекти

Транспортна политика и финансирање

ITS и нови технологии во сообраќајот

Слободни и сродни теми од областа на патишта и презентација на нови проекти

Повеќе на информации на https://congress.mare.org.mk/mk/

1

Испрати коментар

Scroll To Top