Насловна / Вести / Уметник од Санкт Петербург – динамика на човечкото тело со скулптурална естетика

Уметник од Санкт Петербург – динамика на човечкото тело со скулптурална естетика

Вадим Штајн е повеќеслоен уметник со седиште во Санкт Петербург. Неговото искуство вклучува видео, скулптура, графички дизајн и театар. Сите овие искуства се провлекуваат во неговите зачудувачки фотографии, кои ја отсликуваат динамиката на човечкото тело со речиси скулптурална естетика. Неговото време поминато како актер и дизајнер на осветлување во Театарот за пластична драма во Киев, авангардна организација која прикажува драми во форма на пантомима без дијалог, е клучно влијание на неговите сегашни креации. Без оглед дали се голи или со лесна облека, објектите во делата на Штајн зрачат со елеганција, флексибилност, движење и убавина.

1_resize

2_resize

3_resize

4_resize

5_resize

6_resize

7_resize

8_resize

9_resize

10_resize

11_resize

12_resize

13_resize

14_resize

15_resize

16_resize

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top