Насловна / Арт и дизајн / Уметнички фотографии од напуштени хотели

Уметнички фотографии од напуштени хотели

Пред објективот на Peter Untermaierhofer, кој е еден од најпознатите германски фотографи, често се наоѓаат стари и напуштени објекти. Инспирацијата од ваквите објекти ја црпи поради тоа што овие објекти во минатото функционирале и претставувале важен дел од општествениот живот блескајќи со сиот свој сјај и раскош.

Денес овие објекти се напуштени, мебелот е делумно останат но и руиниран и оштетен, често овие објекти се полни со влага, мов и прашина, што истовремено дава свој печат врз уметничките фотографии.

1-napusteni-hoteli

2-napusteni-hoteli

3-napusteni-hoteli

4-napusteni-hoteli

5-napusteni-hoteli

6-napusteni-hoteli

7-napusteni-hoteli

8-napusteni-hoteli

9-napusteni-hoteli

10-napusteni-hoteli

11-napusteni-hoteli

12-napusteni-hoteli

13-napusteni-hoteli

14-napusteni-hoteli

Испрати коментар

Scroll To Top