Насловна / Архитектура / Стара штала претворена во енергетско ефикасен дом

Стара штала претворена во енергетско ефикасен дом

Во планинскиот предел на местото Багнес во Швајцарија, архитектонското студио Alp’Architecture sarl реновираа стара штала трансформирајќи ја во модерно и пријатно место за живеење. слика-1Тие ја искористуваат постоечката рустична архитектура од дрвена конструкција за создавање на објект со енергетско ефикасни карактеристики, што претставува првиот објект од ваков тип со сертификат за ниско енергетски објект.

слика-2 слика-3 слика-4

Постоечкиот објект е надополнет со нови волуемени во кои се сместени гаражата, спалните простории и тоалетот, а исто така додадени се соларни панели и двојна вентилација која се интегрира во постоечката структура.

слика-5 слика-6 слика-7

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top