Насловна / Вести / Швајцарска компанија создаде систем за трансформирање на јаглеродот во корисна енергија

Швајцарска компанија создаде систем за трансформирање на јаглеродот во корисна енергија

Швајцарската компанија Climeworks изнајде иновативно решение за проблемот со јаглеродниот диоксид во атмосферата. Тие креирале систем кој го трансформира јаглеродот во корисен биопродукт, со што индустријата има поголем профит и истовремено околината се штити од преголемото загадување.слика-3 Револуционерното откритие швајцарската фирма ќе го пласира на пазарот наредната година, по што се очекува развој по нагорна линија на самата индустрија.

слика-4

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top