Насловна / Архитектура / Одлична резиденција инспирирана од детски цртеж

Одлична резиденција инспирирана од детски цртеж

Детски цртеж со неколку едноставни потези со молив е инспирацијата за португалските архитекти од студиото Filipe Saraiva Arquitectos за својот најнов проект House-Shaped сместен во средна Португалија. Имено, едно младо семејство посакало дом во близина на градот Ouréma и не се плашеле да експериментираат со идеи за да добијат нешто поинаку.куќа цртеж_1

Така се реализирала куќа која на прв поглед изгледа како споменатиот детски цртеж. Со предниот дел на екстериерот доминира дрвото, додека во остатокот е присутен моќен црн бетон, а самиот ентериер е уреден едноставно и повторно донесува мноштво дрвени елементи, но и бели елементи. Вишок детали тука нема; секој предмет има своја цел и намена, додека се заедно  изгледа многу складно.куќа цртеж_2 куќа цртеж_3 куќа цртеж_4 куќа цртеж_5 куќа цртеж_6 куќа цртеж_7

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top