Насловна / Архитектура / Single House покрај море од Modostudio

Single House покрај море од Modostudio

Архитектиmodostudio

Површина: 90 м2
Година на изработка: 2011
Локација: Монте Аргентарио, Италија

Single House се наоѓа во националниот парк Монте Агентарио (Италија) на врвот на рид со величествен поглед кон морето и островите на прагот на Тоскана.

Ова куќа е поранешна земјоделска задруга и таа е целосно реконструирана во старата форма со истите материјали од оригиналниот објект. Кровниот систем е изграден по систем на локална традиција, но на современ начин.

Отворени се нови прозорци кои овозможуваат да се ужива во погледот од сите страни од куќата. Камењата и белиот малтер на страните од прозорците создаваат единствена атмосфера која и дава специфична тежина на градбата. Додатно, пасивните соларни системи прават греењето на куќата да биде енергетски исплатливо.

Испрати коментар

Scroll To Top