Насловна / Разиграна лавиринт инсталација во Лондон

Разиграна лавиринт инсталација во Лондон

Уметницата Camille Walala се послужила со својот карактеристичен колористички израз за да реализира нејзината лавиринт инсталација во една лондонска галерија.инсталација_2

Имено, сите посетители на изложбата може да го ослободат детето во себе. Барем тоа е првичната идеја на авторката Camille Walala, која со својата еклектичен и шаренолик лавиринт инсталација едноставно воодушевува, а која е остварена во познатата лондонска галерија – Now Gallery.инсталација_7

Така, интересната инсталација ја формираат ѕидови на лавиринт преслечени со геометриски шеми, форми, модели, светли бои, и кои се дополнително акцентирани со рефлектирачки површини. Исто така, ѕидовите се со различни висини што на посетителите им овозможува необично искуство во кое визуелното се поигрува со „наметнатата“ средина.инсталација_6 инсталација_5 инсталација_4 инсталација_3 инсталација_1

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top