Насловна / Вести / Пушена за сообраќај делницата Штип – Крупиште

Пушена за сообраќај делницата Штип – Крупиште

Вчера беше пушена за сообраќај делницата Штип – Крупиште во должина од 14.3 километри, која е дел од експресниот пат Штип – Кочани, информираа од Јавното претпријатие за државни патишта. Изведувачи на работите на делницата се АД „Гранит“ и АД „Бетон“.

image5_resize

Изградбата на новиот експресен пат на делница Штип – Кочани со должина 28.5 километри со 2 х 3.5 метри возни ленти, 2 х 2.0 метри ленти за принудно застанување и 2 х 0.2 метри рабни ленти, вкупен профил на патот 11.40 метри е во тек.

image4_resize

Овој експресен пат е финасиран од ЕБОР, а вредноста на договорот изнесува 20.24 милиони евра. Што се однесува до делницата која ја гради кинески Синохидро од Крупиште до Кочани работите треба да се завршат во 2021 година.

Планираниот датум на завршување на работите на експресен пат на делница Штип – Кочани беше декември 2019 година.

image3_resize 2_resize 1_resize

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top