Насловна / Архитектура / Првиот проект на MVRDV во САД, започна да се гради во Њујорк

Првиот проект на MVRDV во САД, започна да се гради во Њујорк

Холандската компанија MVRDV започна со реализација на Radio Tower & Hotel, зграда со мешовита намена, лоцирана на Менхетн, со површина од 28.000 квадратни. Објектот има 22 ката и проектиран е со намера да го рефлектира „живиот“ карактер на околината и да постави нaсоки за идниот развој. Попрецизно, зградата го зафаќа просторот каде Амстердам авенијата се сретнува со Washington Bridge кој ги спојува Менхетн и Бронкс. Radio Tower & Hotel претставува типична композиција на еден мал блок со асиметричен аранжман на отвори и тераси на покривите, вклучувајќи јасни и живи бои на фасадите инспирирани од шпанскиот кварт во близина. Објектот е планирано да биде комплетно завршен во 2021.

radiot1

radiot2

radiot3

radiot4

radiot5

radiot6

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top