Насловна / Вести / Проект за сквер во Жданец

Проект за сквер во Жданец

Skver Zdanec1

Архитектот  Игор Василевски од Креативниот тим на Општина Карпош, смисли оригинално решение за сквер (мало плоштатче на околу 500 квадратни метри) кој за жителите на Жданец ќе има релаксирачка, но и инспиративна функција

Skver Zdanec
.„Алатките“ кои се прапочеток во неговата креативна мисла Василевски успеа да ги преточи во урбана опрема која ќе се најде на скверот во Жданец. Тоа се светилки – клукачи, штипки-клупи, моливи-јарболи, спојувалки-држачи за велосипеди и други апликативни досетки.

Skver Zdanec3

Сепак, она што е една од најочекуваните и најпосакувание решенија е големото пано за графити каде што урбаните момчиња од Карпош ќе имаат простор преку цртеж да ја искажат својата творечка мисла.

Skver Zdanec2 Skver Zdanec4

Испрати коментар

Scroll To Top