Насловна / Вести / Приклучите се во акцијата – „Донирајте стара хартија – за нова Брајова книга“

Приклучите се во акцијата – „Донирајте стара хартија – за нова Брајова книга“

Државното училиште за рехабилитација деца и младинци со оштетен вид  „Димитар Влахов“ од Скопје, започна кампања под мотото  „Донирајте стара хартија – за нова Брајова книга“.

Целта на акцијата е да се собере стара и неупотреблива хартија (стари книги, учебници, списанија итн.) со цел истата да се рециклира и добие нова хартија која ќе се употреби за изготвување на учебници на Брајово писмо.

Се надеваме дека ќе се приклучите во акцијата!

За достава или преземање на хартијата контакти во инбокс на https://www.facebook.com/profile.php?id=100057156893594

br

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top