Насловна / Архитектура / Победницитте на Civic Trust Awards 2018

Победницитте на Civic Trust Awards 2018

Педесет и деветтата годишна церемонија Civic Trust Awards 2018 се одржа на 9 март на Олд Трафортд, домот на фудбалскиот клуб Манчестер Јунајтед. Од 234 апликации на 60 национални и меѓународни проекти им беше доделена награда или пофалба за граѓанска доверба во кои беа вклучени Pro-Tem, за привремени проекти или инсталации, категорија AABC Conservation и Selwyn Goldsmith Awards за универзален дизајн.

logo_2

Civic Trust Awards е основана во 1959 година, се доделува во Британија, целта на наградите е да го охрабрат најдоброто во архитектурата, да ја подобрат изградената средина, но и да се наградуваат проекти кои нудат позитивни социјални , културни, еколошки или економски придобивки за локалните заедници. На церемонијата меѓу останатите беа презентирани три Специјални награди за проекти кои „покажаа извонредни ингеренции во одредени специфични области“.

Специјална награда за влијанието и ангажманот на заедницата

curtismoore-1024x839

uni6

Inside-the-new-library-at-Storyhouse-in-Chester
Културен центар, Storyhous во Честер
Архитект: Bennetts Associates
Клиент: Cheshire West и Chester Council
Фото: Marc Karlin

Специјална награда на Националната комисија

central-european-university-CEU-campus-budapest-odonnell-tuomey-designboom-01

budimpesta2

budimpesta_1
Централноевропски универзитет во Будимпешта, прва фаза

Архитект: O’Donnell + Tuomey
Локален архитект: Teampannon
Клиент: Central European University
Фото: Tamas Bujnovszky

Специјална награда за одржливост

сиднеј2

сиднеј1

L:20111107_CoS_Sydney Park Stormwater Reuse Stage 2Documentat
Трансформација на Sydney Park, Австралија
Урбанисти: Turf Design Studio & Environmental Partnership
Клиент: City of Sydney
Фото: Ethan Rohloff

Испрати коментар

Scroll To Top