Насловна / Вести / ПМ10 честичките во Скопје достигнаа до 800 микрограми

ПМ10 честичките во Скопје достигнаа до 800 микрограми

Во скопските општини во текот на ноќта концентрациите на ПМ10 честичките во воздухот достигнаа до 835 микрограми на метар кубен. Во Центар максималната концентрација е измерена во три часот од 537 микрограми, во Лисиче 835 во 22 часот, во Ректорат 623, во Гази Баба 490 микрограми и во Карпош 322 микрограми на метар кубен. Во Тетово се измерени 828 микрограми во 23 часот.skopjeзагадуванје

Утрово најзагадено е во скопската општина Центар. Според мерењата на Министерството за животна средина и просторно планирање, утрово измерена е концентрација на ПМ10 честичките од 276 микрограми на метар кубен. Во Карпош 207 микрограми, Лисиче 182, кај Ректорат 146 и во Гази Баба 136 микрограми.

Во Тетово се измерени 218 микрограми. Во Битола 64 и 63 микрограми.

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top