Насловна / Вести / Откриено пропуштање на „Северен ток 2“ во данските води од Балтичко море

Откриено пропуштање на „Северен ток 2“ во данските води од Балтичко море

Во данските води на Балтичкото море е откриено пропуштање на гас од гасоводот „Северен ток 2“. После првите извештаи за пропуштањето, до кое дошло на 26-ти септември 2022, данската Агенција за поморски сообраќај објавила предупредување за бродовите и воспоставила зона на забрана за пловидба на околу 5 наутички милји околу тоа подрачје.

nstream1

Прелиминарните проценки зборуваат дека до пропуштањето дошло на едниот од двата цевководи во данските територијални води. Истовремено, другите надлежни тела од Данска предупредиле дека опасности не може да се очекуваат надвор од забранетата зона за пловидба, објавила Енергетската агенција (ENS).

nstream2

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top