Насловна / Архитектура / Планинска куќа во Шпанија

Планинска куќа во Шпанија

Оваа куќа е дело на проектантскиот тим на архитектонското студио CH + QS arquitectos. Сместена на една падина во Сеговија, Шпанија, таа претставува одлична полска куќа која е во кохезија со природата. Куќата се развива на две нивоа, и тоа подрумско и приземно ниво.

1-polska-kuka-vo-spanija

Приземното ниво претставува една правоаголна призма која во средината е перфорирана, а станиците кои фалат се отворени и претворени во тераси.

2-polska-kuka-vo-spanija

Во оваа куќа преку пространите отвори од двете страни, може да се ужива во природата и глетката што се пружа од внатре.

3-polska-kuka-vo-spanija

Конструктивниот систем на куќата е од челик, додека исполните се од дрво и стакло.

4-polska-kuka-vo-spanija

Користејќи ги овие природни материјали, оваа куќа е целосно незагадувачка и еколошка.

5-polska-kuka-vo-spanija

6-polska-kuka-vo-spanija

7-polska-kuka-vo-spanija

8-polska-kuka-vo-spanija

Испрати коментар

Scroll To Top