Насловна / Архитектура / Нежно извиткани форми на новиот музеј на Заха Хадид

Нежно извиткани форми на новиот музеј на Заха Хадид

Познатата архитектка Заха Хадид го заврши својот најнов проект за музеј со локација на Алпите, поточно на врвот Mount Kronplatz. По барање на сопственикот на музејот, алпинистот Reinhold Messner, во музејот ќе бидат изложени предмети, слики и алат со цел да се раскаже неговата приказна. захахадид-1Хадид во својот проект галериите ги сместува во подземното ниво, додека приземејто го трансформира во платформа која нуди одлични погледи кон планинската околина. Специфичниот дизајн се заснова на нежно извиткани форми изработени од стакло и армирано-бетонски влакна кои се делумно поткопани под карпестиот предел.

захахадид-2 захахадид-3 захахадид-4 захахадид-5 захахадид-6 захахадид-7 захахадид-8

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top