Насловна / Вести / Најзагадено во Тетово и Лисиче

Најзагадено во Тетово и Лисиче

Во Тетово и скопско Лисиче утрово е најзагадено. Измерени се концентрации на ПМ10 честичките од 125 микрограми во Тетово и 185 микрограми во Лисиче.zagadenvozduh

Мерните станици во Карпош регистрираа 109 микрограми, кај Ректоратот 106, во Гази Баба 104 и Велес 70.

Во текот на ноќта се регистрирани повисоки концентрации од утринските. Во Лисиче се измерени 591 микрограми, 336 во Тетово, 314 во Гази Баба, 269 кај Ректорат, во Центар 244, во Карпош 238, во Кичево 171, во Кавадарци 166 и Миладиновци 159

Испрати коментар

Scroll To Top