Насловна / Вести / Музичката столица веќе не е само игра

Музичката столица веќе не е само игра

Дизајнот на овој необичен стол, создаден од соработката на португалскиот дизајнер Soraia Gomes Teixeire и Burel Mountain Originals, е совршено хармоничен. Ова се должи на забелешките создадени кога некој седи во неа и нотите кои се слушаат. Идејата на дизајнерот била да се претстави еден секојдневен објект, како стол, низ звукот.

Xia-stool-01-782x1052-2_resize

Soraia Gomes Teixeire избра звуци кои имаат тесна поврзаност со музички инструменти, како што е одреден тип на хармоника или чекан, често користен на традиционалниот фестивал Сао Жоао, во португалскиот град Порто, од каде што и е овој млад дизајнер.

Столот Xia е направен од дрво и чиста овча волна.

Xia-stool-02-782x1052_resize

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top