Насловна / Вести / Кинетички столици инспирирани од природата

Кинетички столици инспирирани од природата

стол4

Carlo Ratti е познат италијански дизајнер, но, исто така, и професор на престижниот американски МИТ. Кога суптилната италијанска естетика ќе се спои со желбата за технолошки напредок и истражување на непознатото, можеме да очекуваме дека резултатот ќе биде многу интересен.

 

Токму така се направени столиците од линијата Swish, кои дизајнерот ги презентирал во рамките на овогодишната Миланска недела на дизајнот.стол (1)

Тие се направени од дрво и со истенчен минималистички дизајн, но она што ги издвојува од сличните производи е концептот што се крие зад нив. Имено, дизајнерот ја проучувал кинетиката што ја наоѓаме во природата, во движењето и изгледот на животните како што се пауните, и посакал да ги искористи во дизајнот на мебел. Така, столиците Swish можат да се комбинираат на разни начини, создавајќи различни форми и нудејќи различни цели.стол (2) стол (3)

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top