Насловна / Вести / Кина: Нова генерација магнетни возови

Кина: Нова генерација магнетни возови

Kina Maglev nova generacija

Кина изврши пробно возење на својата нова генерација маглев возови, кои се движат на пониски до средни брзини. Се очекува возовите кои користат технологија на магнетно левитирање и се движат без контакт со земјата или електрични извори, да излезат на пазарот идната година. Истражувањето и развојот на маглев возовите почна од пред осум години, а успешното пилот возење покажа дека Кина ја усовршила технологијата на новата генерација на магнетните системи. 

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top