Насловна / Ентериери (page 2)

Категорија: Ентериери

Feed Subscription

Slow design – во чест на бавниот начин на живот

Slow design – во чест на бавниот начин на живот

Веројатно веќе се појави најзначајното дизајнерско движење за 2022 година, а тоа е трендот кој го слави бавниот начин на живот. Станува збор за т.н slow design. Трендот е одговор на индустријата на ентериерот на брзите промени во стилот. Подразбира ...

повеќе »

Џунгла и различни слоеви на историја за ентериер на стан кој ги поместува границите

Џунгла и различни слоеви на историја за ентериер на стан кој ги поместува границите

Живеењето во Aвенијата Paulista значи – во секоја смисла – живеење на највисоката точка на еден од најважните градови во Латинска Америка. Во рамките на иконичниот пејзаж на Сао Паоло, прометната авенија прикажува современ и глобализиран стил на живот, долж ...

повеќе »

Продавница без облека: Pop-up бутик каде што се „пробува“ во проширена реалност

Продавница без облека: Pop-up бутик каде што се „пробува“ во проширена реалност

Дизајнерското биро Crosby Studios соработувало со компанијата за AR технологија, Zero10 на pop-up продавница на Менхетен која има за цел да обезбеди виртуелно малопродажно искуство. Pop-up бутикот за гардероба, кој се наоѓа во четвртта SoHo, им овозможува на посетителите дигитално ...

повеќе »

Лесен и проѕирен ентериер со современи дизајнерски парчиња со потпис

Лесен и проѕирен ентериер со современи дизајнерски парчиња со потпис

Да се прошетаме низ ентериер на куќа во Штудгард, Германија, проектиран и изведен од архитектонското биро „Конструкта“ од Скопје, во период на пандемија, кога не беше можно да се посети објектот, директно да се контактира со инвеститорите, да се види ...

повеќе »

Стан во поткровје за млад брачен пар во Тракај, Литванија

Стан во поткровје за млад брачен пар во Тракај, Литванија

На југоистокот на Литванија, во градот Тракај, познат по истоимениот замок од 14 век, во поткровје на зградата проектиран е ентериер за млад брачен пар, потпишан од архитектонското биро Rimartus. Овој простор е со површина од 102 квадратни метри, а ...

повеќе »

Необичен и смел мебел коj прави револуција во внатрешното уредување

Необичен и смел мебел коj прави револуција во внатрешното уредување

Добро познато е дека изборот на удобно седење во домот игра голема улога во квалитетот на живот, но и во естетскиот дел и целокупниот дизајн. Вистинскиот избор на комбинирање може да претставува главен акцентен момент во еден ентериер, да создава ...

повеќе »

Стан во кула Skyline, Белград – поттик за преиспитување на станбената изградба

Стан во кула Skyline, Белград – поттик за преиспитување на станбената изградба

Што е тоа добар стан? Додека Белградската школа на домување имаше јасни правила и критериуми во однос на организацијата и употребната вредност на станот, современата архитектонска практика се најде во криза без јасна насока, идеја и идентитет, пишува Градња.рс. Денес ...

повеќе »

Хотел во Виетнам каде гостите се чувствуваат како дома

Хотел во Виетнам каде гостите се чувствуваат како дома

Сместен веднаш од другата страна на улицата, спроти катедрала во готски стил, хотелот во виетнамскиот град Да Нанга е дел од брендот Bare Boutique Stays и нуди посебен вид на сместување. Интересна комбинација на локација и архитектура создава безбеден простор ...

повеќе »

Желбата на инвеститорот беше да се создаде стан којшто ќе биде динамичен

Желбата на инвеститорот беше да се создаде стан којшто ќе биде динамичен

Станот ентериерно уреден од тимот архитекти на Биро Проект е трособен со специфична дневна соба која се развива по должина и две спални соби со директен влез од дневниот престој. Северната ориентација и длабочината на просторот создаваа недоволно пријатен и ...

повеќе »
Scroll To Top