Насловна / Арт и дизајн / Изложба на скулптури „Safe the Earth” во Котор на Владо Костов

Изложба на скулптури „Safe the Earth” во Котор на Владо Костов

Во Градската галерија во Котор отворена е изложба на академскиот сликар Владо Костов со наслов „Safe the Earth”. Изложбата се состои од склуптури со различна големина и формат од отпадно железо.

17
Иако сликар, Владо Костов од 2004 година се занимава со скултура. „Веќе неколку години доаѓам во Котор каде имам многу пријатели. Ја прифатив поканата на Татјана Кријешторац на чива иницијатива дојде до оваа изложба. Некако не се пронајдов во сликарството. Меѓутоа, портрет од овој вид материјал е тешка дисциплина, а јас се трудев оваа техника да ја доведам до совршенство“- вели Костов.

1

8

9
Како што нагласува, целта на оваа изложба е подигање на свеста за употребата на рециклирани материјали. „Кога барем еден промил од уметниците во пресрет со моите скулптури би ја сфатил потребата од развивање на оваа техника јас би бил задоволен“, додава Костов.

3

4

13

7
Владо Костов е роден 1967. година во Скопје, каде живее и работи како самостоен сликар и вајар.

112

19

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top