Насловна / Арт и дизајн / Изложба „Граници“ во галерија КО-РА

Изложба „Граници“ во галерија КО-РА

Од денес, па до 25 овој месец, во галеријата КО-РА во ЈУ Дом на култура „Кочо Рацин“ ќе биде отворена изложбата „Граници“ на Дита Старова Ќерими и Шкипе Мехмети.

Social media_Facebook event cover1

Овој проект е чин на храброст каде ликовните уметници Шќипе Мехмети и Дита Старова се обидуваат да ги пречекорат границите на познатото во своите дела и да се упатат кон некои нови и непознати предели на уметноста.

Посетителите ќе може да ја погледнат изложбата секој ден, освен понеделник, од 9 до 16 часот.

Испрати коментар

Scroll To Top