Насловна / Арт и дизајн / ИКЕА го прославува 75-тиот роденден!

ИКЕА го прославува 75-тиот роденден!

Во последниве денови, сè е некако во знакот на ИКЕА, а по повод нивниот 75-ти роденден, се претставија со посебен проект на vintage колекција Се работи за ограничена колекција со име Gratulera, а во прашање е линија која ќе се состои од реинтерпретирани парчиња мебел изработени во периодот од 50-тите до 90-тите години на минатиот век.икеа (9)

Идејата за одбележување е во следните неколку месеци да се појавуваат колекции, кои всушност, ќе бидат претставници на секој период од ИКЕА. Целата приказна започнува во август, кога ќе се однесува на 50-тите и 60-тите години на 20 век, а во октомври, фокусот ќе биде на 70-тите и 80-тите години, кога повторно ќе доминираат во столици од жица, шарени puffy софи и низ други примероци. Месец декември, ќе биде резервиран за периодот од 90-тите години, кога ИКЕА максимално го прифатил минималистички стил и израз.икеа (8) икеа (7) икеа (6) икеа (5)

Она што е интересно е да се напомене дека нивниот сегашен дизајн не за разликува од оној кој доминирал пред неколку децении, а тоа е само доказ дека добриот дизајн е навистина безвремен, барем во нивниот случај.икеа (4) икеа (3) икеа (2) икеа (1)

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top