Насловна / Вести / „Иди зима“, Битола ќе продолжи да умира поради загадувањето

„Иди зима“, Битола ќе продолжи да умира поради загадувањето

Битола утрово се разбуди со знаци за радијација на шахтите на кои пишува „иди зима“, што значи Битола ќе продолжи да умира.

бит1
Знаците се поставени од активисти кои предупредуваат: ,,Негрижата на локалната власт продолжува, а отсуството на одговорност и игнорирање на ситуацијата само го проширува и продлабочува проблемот со загадувањето во Битола“.

бит3
Битола е град со најголем број на заболени од малигни неоплазми. Само се најавува борба против закадувањето, но секоја нова зима како и претходните, не се преземаат никакви мерки, иако загадувањето е огромно. И во летните месеци нивото на загаденост е покачено, но зимата за Битола е погубна.

bit

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top