Насловна / Вести / И ова е Скопје…подземна улица без влез и излез

И ова е Скопје…подземна улица без влез и излез

Според договорот турскиот инвеститор „Лимак“ има обврска да го изгради Јужен булевар под земја, додека приклучоците, односно кружните крстосници, треба да ги прави Град Скопје. Според речиси десетгодишните најави, треба да се градат три кружни крстосници, кај поранешна „Нова Македонија“ и два помеѓу булеварот „Кочо Рацин“ и улицата „Свети Кирил и Методиј“, кои треба да бидат влезови во подземната сообраќајница.

Но, се уште подземната сообраќајница е без влез и излез. Сите градоначалници си ја префрлаат топката, а јавноста имаше можност да види само слики, но не и проект за кружните крстосници.

4H5A5532

4H5A5530

4H5A5525

4H5A5515

4H5A5511

4H5A5502

фото: КИРО ПОПОВ

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top