Насловна / Вести / И најстарата линија на метрото во Виена воведува климатизација

И најстарата линија на метрото во Виена воведува климатизација

И најстарата линија на виенската подземна железница U6, ќе стане 100% климатизирана. Имено, виенскиот градски превозник  Wiener Linien, уште во минатата година за оваа линија подготвил пакет мерки кои опфаќаат и целосна климатизација. Така, климатизацијата веќе е имплементирана во сите возила, а за таа цел с евложени вкупно 4 милиони евра. Сега во сите вагони е овозможено греење и ладење, а застаклените површини се обложени со посебна фолија за рефлектирање на сончевото зрачење. Последново е посебно важно за  линијата  U6, бидејќи нејизната траса во најголем дел е надземна, на вијадукти.

u61

u63

u64

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top