Насловна / Арт и дизајн / Едноставен производ со едноставна функција може да има карактер

Едноставен производ со едноставна функција може да има карактер

Дизајнерското студио Asshoff & Brogard креирало дрвени закачалки во форма на капки вода за брендот Normann Copenhagen.
Силна визуелна експресија и одлична завршна обработка заедно прават мало уметничко дело на секој ѕид. Поставете една капка на ѕид или креирајте шаблон користејќи неколку Dropit закачалки.

1
Концентрирајќи се на функционалниот дизајн на производите, Johana Ashof и Hana Brogard го раководат дизајнерското студио Asshoff & Brogard во Стокхолм. Тие добиваат инспирација од многубројните слики и симболи од нивното секојдневие. Dropit симболизира допир како модерен, така и драматичен, а истовремено има едноставна и препознатлива форма.

4

5
Asshoff & Brogard објаснуваат: „ Dropit е закачалка која е многу повеќе од објект на кој се закачуваат капути. Работевме со техника на стругање дрво за да креираме извонредна завршна обработка, а структурата на дрвото и зрното му даваат на производот единствен карактер“.

3
Dropit е пример како и едноставен производ со едноставна функција може да има карактер, а достапен е во две големини се испорачува како пар во кутија во црна, бела и природна нијанса на дрво.

2

Испрати коментар

Scroll To Top