Насловна / Вести / Документарниот филм „Македонскиот дел од биосферата“

Документарниот филм „Македонскиот дел од биосферата“

Територијата на Македонија изобилува со голем број на исклучително вредни природни реткости. Богатството и хетерогеноста на видовите и екосистемите се основни обележја на биолошката разновидност во Македонија. Според анализите за богатството на биолошката разновидност на одделни земји од Европа, Македонија се наоѓа на самиот врв на листата на држави познати како европски жаришта.

ТВ верзија

Документарниот филм „Македонскиот дел од биосферата“ го изработи Институтот за комуникациски студии. Повеќе можете да го погледнете  на сајтот doma.edu.mk

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top