Насловна / Вести / До комплетирање на автопатот низ Грделичка клисура уште само 1,5 километри

До комплетирање на автопатот низ Грделичка клисура уште само 1,5 километри

Работите на изведба на автопатот низ Грделичка клисура се одвиваат во полн ек. Од Министерството за градежништво, сообраќај и инфраструктура на Република Србија велат дека станува збор за еден од најтешките инфраструктурни проекти во Европа.  Вкупната должина на оваа делница е 26,3 километри, и има три големи клучки – Грделица, Предејане и Владичин Хан.

Во моментот на целата делница  активни се пет градилишта, а останува да се довршат уште само 1,5 километри од целокупната траса. Активно се работи на вкупно пет косини и опремување на тунелите. Се наведува дека тунелите се екипирани со најсовремена опрема со цел да се овозможи управување со сообраќајот од едно место.

grdelica1

grdelica2

grdelica3

grdelica4

grdelica5

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top