Насловна / Арт и дизајн / Дизајнери покажаа како се менувале кујните во последните 500 години

Дизајнери покажаа како се менувале кујните во последните 500 години

Кујната е често една од најважните простории во домот, особено доколку е поврзана со дневниот простор, па станува неделив дел од  сите случувања. Интересно е како во текот на годините се развивал концептот за дизајнот на овој дел од домот, односно како првенствено технолошкиот развој има извршено огромно влијание. Дизајнерите од HomeAdvisor ги земале за анализа последните 500 години и дигитално ја преуредиле истата кујна врз база на трендовите и потребите на соодветното време. Проектот се вика „500 години дизајн на кујни“. Секоја кујна е уникатна, а на фотографиите може да се види дека секој век за нив поставил различни стандарди.

500kitchen-1

kitchen-2

kitchen2

kitchen3

500kitchen1

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top