Насловна / Вести / Центар со асистенција од полицијата ќе ги отстранува дивоградбите на „La Terazza“ и „Лезет“

Центар со асистенција од полицијата ќе ги отстранува дивоградбите на „La Terazza“ и „Лезет“

centar

Општина Центар упати барање до Министерството за внатрешни работи за давање асистенција за отстранување на беправно изградени објекти.

Жителите се жалеа, а овластениот градежен инспектор на општина Центар констатираше дека објектот „La Terazza“, во сопственост на правното лице „Интермедиа“ ДООЕЛ Скопје, лоциран на булеварот „11-ти Октомври“ бр. 2; лок.5, има дивоизградено два лимени оџаци, отвор и поставено прозорец без одобрение за градење.

„БАТО МАЏО“ ДООЕЛ Скопје – Гостилница „Лезет“ има бесправно изградено перална и доградба на истата. Општина Центар со асистенција од полицијата ќе ги отстрани дивоградбите на 14.12.2015.

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top