Насловна / Архитектура / Базенски бар во Банско

Базенски бар во Банско

Проектантското биро М1К3 Проект од Бугарија изработи проект за базенски бар во хотел во Банско.

1
Овој бар е дел од реновирањето на дворот на хотелот „Стражите“ во зимскиот ски-центар Банско Бугарија. Проектот е дел од хотелскиот развој како летна дестинација и вклучува хортикултурално уредување, две тениски игралишта, изградба на два базени, надворешни тушеви и бар.

3

11
Дизајнот е инспириран од околната планинска силуета. Надворешната барска маса оди по должина, создавајќи пријатен, неформален простор за седење, собирање на коктел покрај базенот.

10

13
Зградата е изработена од природен материјал дрво во комбинација на црна боја и природна боја на дрво и линеарно осветлување кое ја потенцира структурата на формата во текот на ноќта.

6

8

9

14

C:UsersmargsDesktoparchdailyDOPYLVASHTO_SITUACIQ Model (1)

C:UsersmargsDesktoparchdailyBAR-CHRTEJI Model (1)

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top