Насловна / Вести / Apple се подготвува да ги претстави новите уреди за виртуелна и проширена реалност

Apple се подготвува да ги претстави новите уреди за виртуелна и проширена реалност

Откако минатата недела Apple најави нови верзии на софтверот за своите уреди, но и новата генерација на MacBook Air, оваа недела се појавија нови информации за идните производи на компанијата. Станува збор за нови уреди кои компанијата има намера да ги воведе во следните две години, а со кои се влегува на еден целосно нов пазар – проширена и виртуелна реалност.

apple1

Претходните информации укажуваа на тоа дека првиот модел на VR очилата на Apple, веќе на почетокот на месецов требаше да бидат презентирани, но сепак најверојатно тоа ќе се случи најрано до крајот на годинава. Имено, се очекува Apple да презентира дури два вакви уреди – наследници на првите VR очила, но и своите први очила со поддршка за проширена релност. Иако официјални детали за овие очила не се познати, според дизајнот тие би требало да бидат слични со класичните очила за вид, така што кај нив технологијата нема да биде во прв план. Слично како и кај првата генерација на Apple часовници, тие треба да бидат зависни од iPhone. Што се однесува до VR уредот, тој би требало да биде поголем и помоќен, а ќе има и поголеми можности, односно можности за прикажување на AR и VR содржини во висока резолуција. Исто така, тоа ќе биде самостоен уред кој не ќе мора да се поврзува со iPhone.

apple2

 

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top