Насловна / Екологија / Во Осломеј регионална депонија?

Во Осломеј регионална депонија?

Selo_Oslomej
Регионалната депонија за југозападниот регион од Македонија кој опфаќа девет општини, меѓу кои и Охрид и Струга, најверојатно ќе се гради во општина Осломеј, информираат од Центарот за развој на југозападниот плански регион. Токму управувањето со отпадот во југозападниот регион беше тема на одржаниот состанок во Охрид по иницијатива на Центарот, а на кој присуствуваше и заменик министерот за животна средина Стево Темелкоски, како и претставници од локалната самоуправа, јавното претпријатие „Охридски комуналец“  и Секторот за комунален развој.

Еден коментар

  1. Волкот Овчар

    И онака ТЕЦ Осломеј не работи заради хаварија, ова е еколошка можност да се искористи нешто од него.

Испрати коментар

Scroll To Top