Насловна / Вести / Велосипедска патека меѓу дрвја

Велосипедска патека меѓу дрвја

Новата велосипедска патека која се наоѓа меѓу дрвја нуди уникатно искуство и припаѓа на велосипедската рута Лимбург. Тука, велосипедистите имаат можност да возат по нагорна патека долга 700 метри, што е всушност мост што се карактеризира со двоен прстен со дијаметар од 100 метри што постепено се издига (3-4% наклон) до 10 метри во висина и потоа повторно се спушта со истиот наклон, обезбедувајќи за велосипедистите и пешаците сензационално искуство од 360°.

velosipedska

За безбедност, патеката е еднострана и содржи жичана ограда. Новиот мост за велосипеди е поставен на конструкција од 449 уникатни столбови изработени од не’рѓосувачки челик за да ги симболизираат стеблата на борови дрвја, така што целата структура се вклопува добро со околината.

velosipedska2

Почитувањето на дивиот свет било клучно и за самиот проект за велосипедски мост и неговата изградба во шумата Босланд. Проектот е имплементиран во склад со природата и претставува логична алка во рамките на животниот циклус во Босланд.

velosipedska1

Дрвјата што биле исечени за да се направи патот за велосипедската лента се искористени за изградба на информативен павилјон на почетокот на трасата.

velosipedska3

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top