Насловна / Вести / Ровињ: Power & Energy Masters 2018

Ровињ: Power & Energy Masters 2018

Во периодот од 14-ти до 16-ти ноември 201 година, во Ровињ, Хрватска ќе се одржи 13-тото Меѓународно советување „Енергетски и процесни постројки“, како и 8-миот форум за обновливи извори на енергија. Темите наведени во програмата за овие настани опфаќаат повеќе области: енергетиката и екологијата, финансирање ан енергетски проекти, анализа на состојбите на енергетскиот пазар, е- мобилност, енергетска ефикасност и друго. Меѓу научните покровители на овој меѓународен настан се и факултетите ФЕР (Факултет електротехнике и рачунарства) и ФСБ (Факултет стројарства и бродоградње) од Загреб.

rovinj1

Rovinj2

 

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top