Насловна / Архитектура / Отворен музеј за деца од едукативен карактер во Москва

Отворен музеј за деца од едукативен карактер во Москва

Минатиот месец во Москва официјално се отвори првиот музеј наменет за најмладите наречен Living Beings. Во просториите на новиот музеј овозможено е децата да се во постојана интеракција со изложените предмети, како што е на пример тестирањето на белите дробови на човекот како што е прикажано на сликата подолу. слика-1 Програмата е поделена во два дела, првиот оддел е посветен на животните, а вториот дел е посветен на изучување на човековото тело. Музејот е од исклучително едукативен карактер, кој преку необичен, забавен и иновативен начин им овозможува на децата да научат нешто повеќе.

слика-2 слика-3

слика-4 слика-6 слика-7 слика-9

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top