Насловна / Вести / Новоотворен шопинг мол во Мексико Сити се сруши поради конструктивна грешка

Новоотворен шопинг мол во Мексико Сити се сруши поради конструктивна грешка

Изградбата на овој мол ја прателе низа контроверзи уште од самиот почеток. Бил изграден во близина на базен за собирање на дождовница, а од друга страна јавното мислење било против проектот бидејќи зафаќал важен јавен простор. Надлежните сега ги испитуваат причините за колапсот, а неофицијално меѓу причините за несреќата се споменуваат и неповолните механички свсјтва на тлото во областа. Мексико Сити веќе има репутација по однос на неквалитетна градба на релативно неповолно подрачје за градење, не само по однос на геомеханиката, туку особено поради фактот што се работи за подрачје подложно на земјотреси. Сепак, инвеститорите во потрага по брза заработувачка, не се осврнуваат многу на овие проблем, а очигледно затаиле и контролите. 

MCmall1

MCmall2

MCmall3

MCmall4

MCmall5

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top