Насловна / Архитектура / Ненаметлив луксуз

Ненаметлив луксуз

Мексиканското крајбрежје од година во година станува се попопуларна туристичка дестинација, а со тоа зајакнува и понудата на хотелот. Со оглед на силната конкуренција, важно е за секој хотел да се истакне некако.

Одличен пример за такво размислување и бизнис е хотелот Mar Adentro, кој се наоѓа на брегот на Сан Хозе дел Кабо. Апсолутно сè во врска со овој хотел е сосема уникатно.мексико_9

Проектот е потпишан од архитектонско студио Taller Aragonés, кое Мигел Ангел Арагонес го води со својот син Рафаел. Нивната визија за овој хотел била сосема јасна – мора да биде нешто поинакво, луксузно и впечатливо, како штп всушност и му личи на врвен ресорт.мексико_1

Во својата работа се воделе од модернистичката естетика, а ентериерот и екстериерот во потполност се посветени на белата боја. Линиите се рамни и прецизни, вишок детали и орнаменти не постојат, а што е особено интересно е базенот околу хотелот и кој личи на волшебно огледало. Со други зборови, во овој хотел сè е направено за гостите да се чувствуваат смирувачки како никогаш да не престанува одморот.мексико_8 мексико_7 мексико_6 мексико_5 мексико_4 мексико_3 мексико_2

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top