Насловна / Архитектура / Најтешкиот објект во светот

Најтешкиот објект во светот

слика-3

Палатата на Парламентот во главниот град на Романија, Букурешт е постави нов рекорд со нејзиното прогласување на најтежок објект во светот. Тежината на масивниот масивниот објект е проценета на 700.000 тони железо и бронза, милиони метри квадратни од мермер, 3 500 тони кристали и 900 000метри квадратни на дрво. Објектот има вкупно 1200 соби и освен што е во служба на државниот парламент на Романија, тука се наоѓа и музејот за современа уметност.

слика-4

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top