Насловна / Вести / Најголемиот станбен комплекс во урбано градинарство во Европа: Oдгледуваат овошје а прават и џемови

Најголемиот станбен комплекс во урбано градинарство во Европа: Oдгледуваат овошје а прават и џемови

Во 23-тиот виенски округ, неодамна е прославено вселувањето на 1.100 нови станови, од кои 300 се паметни станови.  Најголемата атракција поврзана со овој комплекс е концептот на заедничко користење на надворешниот простор  како и тежиштето на урбаното градинарство. Имено, секоја од петте станбени згради на своите станари им нуди можност за градинарење околу објектот и на покривот. Предвидена е и посебна просторија за третирање на овошките и зеленчуците, а можно е да се прават и џемови. Зградата ја покажува својата одржливост не само на овој начин, туку и поради својата социјална компонента.  Имено, објектот има посебни станови и за лица со ранлив социјален статус.

Bec1

Bec2

Bec3

Bec4

???????????????????????????????

Bec6

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top