Насловна / Архитектура / Модерен дом со одличен екстериер на Александра Федорова

Модерен дом со одличен екстериер на Александра Федорова

Во продолжение ви претставуваме уште едно од низата одлични решенија на архитектонскиот тим од московското архитектонско студио на Александра Федорова.

1-moderen-dom-so-odlicen-eksterier

Оваа куќа на својата фасадна обработка обилно употребува дрво кое одлично се вклопува во целата композиција.

2-moderen-dom-so-odlicen-eksterier

Така оваа дрвена обработка е природен дел од извонредното зелено опкружување.

3-moderen-dom-so-odlicen-eksterier

Покрај главниот кубус во кој се сместени кујната, трпезаријата, тоалетите, спалните соби и двовисинскиот простор резервиран за дневен престој, постои уште еден кубус во кој е сместен затворениот базен.

4-moderen-dom-so-odlicen-eksterier

Од терасата над овој базен се пружа глетка кон околината од која запира здивот, а истовремено од тука може да се набљудуваат и ѕвездите со телескоп кој е елемент предвиден да стои на терасата.

5-moderen-dom-so-odlicen-eksterier

6-moderen-dom-so-odlicen-eksterier

7-moderen-dom-so-odlicen-eksterier

8-moderen-dom-so-odlicen-eksterier

Еден коментар

  1. Imaat i rusite mnogu kvalitetna moderna arhitektura. Vo ovoj prikaz sepak nedostasuva mestopolozbata na objektot, kako informacija.

Испрати коментар

Scroll To Top