Насловна / Архитектура / Луксузна резиденција на уметнички пар

Луксузна резиденција на уметнички пар

Домовите на уметниците секогаш се особено интересни. Исто како што честопати размислуваат и го гледаат светот на поинаков начин, така и внатрешната декорација на нивните ентериери не е секогаш конвенционална. Еден таков пример пронајдовме во Шри Ланка, односно нејзиниот главен град Коломбо. Станува збор за проектот Pittugala потпишан од архитектонското студио на Palinda Kannangara.шри ланка (3)

Во резиденцијата неодамна завршена живее познат современ уметник со неговата сопруга, која исто така се занимава со уметноста, а она што прво ќе го забележите е контрастот меѓу зелените растенија и голите бетонски ѕидови и тули. Целиот концепт е замислен така што се вклопува во природата која го опкружува, а материјалот што доминира во мебелот е дрво.шри ланка (2)

Во врска со самата декорација, таа е многу минималистичка, без никакви вишак детали, така што оваа резиденција може да изгледа како да е луксузна куќа за одмор.шри ланка (1) шри ланка (4) шри ланка (5) шри ланка (6) шри ланка (7) шри ланка (8)

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top